ESC: Hvor mange poeng fortjener Østerrike?

24. May 2015 0

 

Helt siden mai i fjor, da Conchita Wurst temmelig uventet vant ESC, har Østerrike vært i ESC feber.

Først trengte hele nasjonen noen dager på å skjønne at vår (noe ukonvensjonelle) sangerinne hadde vunnet gull og ære og hentet ESC til Østerrike. Så begynte kampen om HVOR The Eurovision Song Contest skulle gå av stabelen. Relativt snart ble det klart at Wien gikk av med den seieren. Selv om Østerrike med Conchita ønsket å vise seg frem som et åpent og liberalt land, har det ikke skadet nasjonen å sette fokus på åpenhet og toleranse. I et land med sterke katolske tradisjoner og meninger, ble dette for mange et lite «kultursjokk» i eget land. At hovedpersonen selv, aldri har sagt et vondt ord om sine «antifans» har gjort at man har kunne føre diskusjonen på et saklig nivå. Etter min mening fortjener Conchita douze point for denne innsatsen!

Wien mestret denne megaeventen med bravo. Et fantastisk show som fikk hjertet til en hver teknikk freak til å slå høyere. 629 lysende kuler ble heist opp og ned, fram og tilbake og satte alle sangerne i sitt rette lys. Også byen Wien fortjener 12 punkter!

Og som seg hør og bør av det godt vertskap, tok vi ikke glansen og poengene fra noen i år. Zero Points for the Makemakes and Austria!