Snøgaranti med ny innsjø

1. August 2017 0

Snøgaranti i Olympiaregionen SEEFELD

 

På 1500 meter over havet, omgitt av et imponerende fjellpanorama – jobbes det for tiden med et imponerende byggverk. Med en størrelse på to fotballbaner og med en dybde på 15 meter vokser Tirols største kunstige innsjø fram.

 

Ikke bare på grunn av VM, nordiske grener i 2019 blir det investert i et slikt foretak. Seefeld, som regnes som et nordisk mekka for langrennsentusiaster,ønsker også i årene som kommer å kunne garantere snøsikre løyper for både toppatleter og turister.

 

Øverst på listen sto ønsket om en ressurssparende snøproduksjon. 110 000 kubikkmeter vannressurser gir i framtiden en snøproduksjon på 60 liter per sekund (til sammenligning, til nå var det 12 liter per sekund) I framtiden kan man på ca. 2 dager produsere en 14 km lang og 12 meter bred løype, med en snødybde på en meter.

Med omfattende know-how, 29 moderne snøkanoner og den enorme mengden av tilgjengelig vann er regionen i framtiden ledende i Verden når det gjelder å produsere kunstsnø.

 

Med et perfekt preparert løypenett på 256 kilometer tilbyr ikke Seefeld bare VM utøvere fra 60 nasjoner perfekte trenings- og konkurranseforhold. På det solfylte platået gjelder for alle langrennsentusiaster mottoet «lykken ligger i sporet».

 

Skulle noen ha fått lyst til å ta seg en tur, kan det trygt bookes en reise til Seefeld nå. Her garanteres mange langrennsfornøyelser fra midten av november.