Stammgjester- et ridderslag for en destinasjon

3. July 2018 0

 

Det er ingenting som sier så mye om et sted, som tallet på stammgjestene som kommer igjen og igjen, år etter år. Og Seefeld  har mange…

To av disse er Aud Ellen og Bjørn Eek fra Skien. De kom til Seefeld for første gang på sommeren 1985. Som de fleste sportsinteresserte nordmenn hadde de sittet klistret til TV skjermen 10 dager i januar samme år for å følge med da de norske utøverne tok edelmetall i ski-VM i Seefeld. I tillegg var ikke regionen ukjent for dem, da Seefeld også hadde arrangert de nordiske øvelsene i OL ( Innsbruck) 1964 og 1976.

Dette var starten på en ekte kjærlighetshistorie til stedet og naturen og det har blitt mer enn 30 besøk etter dette. Om de foretrekker sommeren framfor vinteren? De har nok vært oftere i Seefeld på sommeren, mye fordi det er en fantastisk kombinasjon å tilbringe aktive dager i Alpene før man kan reiser videre til noen late dager ved Gardasjøen, som ligger en to timers biltur unna. Men de har også tilbrakt uforglemmelige julefeiringer med hele familien, vært på World Cup renn, hatt venner med på nyttåsrfeiring og sett på nyttårshopprenn i Garmisch. Nå gleder de seg til å komme på ski-VM i Seefeld i 2019.

Når man skal besøke et nytt sted, kan det være lurt å høre på råd fra dem som har vært der før. Hva kan Aud Ellen og Bjørn anbefale? Er man her på sommeren er det et «must» å ta seg en tur opp på Seefelder Spitze (2221 moh.). Her har du følelsen av å stå på verdens tak og du glemmer et øyeblikk alt annet. Ellers bør man besøke «Wildmoosalm», et litt spesielt spisested i skogkanten med schnappsbrønn og verdens beste «Kaiserschmarn». Allikevel er det veldig vanskelig å skulle trekke fram noe, for de to har mange gode opplevelser å fortelle om og selv om de har vært i Seefeld mange ganger, oppdager de fremdeles nye og spennende steder.

For mange stammgjester ser det ut som om kjærligheten til et sted går i arv. Slik er det også hos Aud Ellen og Bjørn. Begeistringen deres har smittet over på barn og barnebarn og de nyter turene til Seefeld sammen som familie.

For en reisedestinasjon som Seefeld, er stammgjester en bekreftels på at man har et bra produkt. Når det kommer stammgjester i alle aldere, kan man med rette kalle seg en familiedestinasjon.

Historien til familien Eek startet med Ski-VM på TV og lysten til å besøke Seefeld. Om ikke mange måneder sitter tusenvis av nordmenn igjen foran skjermen og heier fram de norske utøverne. Og kanskje er den ene og andere en fremtidig stammgjest i Seefeld….