STEIN,- Bukken som hopper lenger enn til seters for å gjøre seg fet

10. October 2015 0

På jakt etter en passende Logo for OpplevSeefeld, var en ting helt klart. Det må være noe som kjennetegnet Alpene og det området jeg ønsker å presentere. Valget falt umiddelbart på steinbukken «Stein». Steinbukken er i nær slekt med den norske geita, men en del mer spretten!!
Alpesteinbukken er et dyr som bare befinner seg i alpine områdene i Italia, Sveits og Østerrike. Den lever helst på 2000 til 4000 m.o.h og er en mester i å klatre og hoppe i bratt og ulendt terreng. Dette fordi de, i likhet med en Gams, har fotsåler med harde kanter, men med en gummi lignende tå ball, som gjør at de ikke sklir på vått gress eller rutsjer på løse steiner. En steinbukk blir mellom 75 og 120 kilo og bukkenes horn er over en meter lange. På slutten av 1800-tallet var Steinbukken nesten fullstendig utryddet. I hele mellom Europa fantes bare rundt 100 dyr. Dette fordi spesielt hornene, men også andre deler av dyret gjaldt som medisin for nesten alle sykdommer. I siste sekund ble disse fantastiske dyrene fredet og i dag er sjansen stor for at du kan treffe på steinbukker på turer i høyalpint områder. Og hvis ikke, er turen til Alpedyrehagen i Innsbruck ikke lang; http://www.alpenzoo.at
Steinbukken «Stein» utstråler alt det en reise til Seefeld handler om: spennende natur, aktive dager, god mat, ren luft og litt tid til bare å nyte livet….